Wanted (2008)

Quentin Tarantino prirovnal Nočnú hliadku ruského režiséra Timura Bekmambetova ku rovnako prelomovej snímke , akou bola trilógia Pán prsteňov . Aj vďaka tomuto " odporúčaniu " dostal jeden z najtalentovanejších režisérov súčasnosti príležitosť nakrútiť svoj ​​prvý hollywoodsky veľkofilm . A Timur do toho šliapol vo veľkom štýle , keď sa ujal réžie adaptácie drsného akčného komiksu Wanted , v ktorom pred kamerou dirigoval hviezdy Jamesa McAvoya , Angeliny Jolie a Morgana Freemana .

Wesley Gibson ( James McAvoy ) je mladík , ktorého život sa ocitol v bludnom kruhu formovanom každodennou rutinnou a nudnou prácou . Okrem toho, že svoju prácu nenávidí, mu s jeho kamarátom ušla priateľka a on nemá ani štipku odvahy na to , aby s tým niečo urobil . Všetko zmení jedno stretnutie , počas ktorého sa dozvie , že jeho otec bol hlavou tajnej organizácie nájomných vrahov , ktorá odnepamäti udržuje na svete krehkú rovnováhu podľa pravidla " Zabi jedného , zachrániš tisíce " . Podľa krásnej Fox ( Angelina Jolie ) , ktorá týmto rozhovorom Wesleymu zásadne naruší životnú perspektívu , jeho otca nedávno zavraždili a on si môže vybrať , či prevezme rodinnú firmu . Ako sám Wesley na vlastné zdesenie neskôr zistí , talent mu rozhodne nechýba . Ako by ste sa rozhodli vy ? Zostali by ste poslušnou ovečkou , alebo by ste sa premenili na dravého vlka ? Zvolili by ste istotu desaťnásobku a slušnej penzie , alebo sa stali vydedencami schopnými vychýliť dráhu letu guľky , zabiť na počkanie kohokoľvek a milovať divokú , potetovanú ženu s najkrajšími perami na svete ?

James McAvoy je považovaný za jedného z najtalentovanejších hercov súčasnosti , zároveň je ale známy ako človek preferujúci komornejšie projekty ( Posledný škótsky kráľ , Pokánie ) . " Pre mňa bola ponuka na hlavnú úlohu vo Wanted príležitosťou , akých už možno veľa nebude . Na prvý pohľad nevyzerám ako typický hrdina , ale presne to producenti chceli . Človeka , ktorému ten prerod z ovce na vlka uveríte , " hovorí McAvoy , ktorému naviac imponovalo obsadenie úloh jeho mentorov Morganom Freemanom a Angelinou Jolie .

Wanted je jedným z najväčších amerických filmov , ktorý sa nakrúcal v Českej republike . Vtedy tu štáb , vrátane Angeliny Jolie a Jamesa McAvoya , strávil bezmála dvanásť týždňov .



Trailer k filmu Wanted: